Temagrupp digitala planeringsunderlag

Från dpbl
Hoppa till: navigering, sök

Det finns mycket information som behövs för att få bra planeringsunderlag. Dessa underlag bör vara digitala och tillhandahållas från källan.

Det är viktigt att utse informationsägare och vem som tillhandahåller informationsmängden. Det är önskvärt att informationen tillhandahålls som tjänst. Då är det viktigt att bara en tillhandahåller tjänsten för informationen samt att den innehåller både information om objektet och teckenförklaring för objekten (Get legends och Get ?X?). Just dessa funktioner att få med information om objektet och teckenförklaring för objekt i tjänsten har visat sig svårt när olika system tillhandahåller tjänsterna. ArcGIS-funktioner fungerar bara i ArcGIS-system.Vidare så måste tjänsten pysslas om så den är tillgänglig och när den förändras eller underhålls måste det kommuniceras till dem som använder tjänsterna.

En schematisk bild som visar vilken information sökande vill ha för att söka bygglov och handläggare behöver för att handlägga. Begrepsmodell info.PNG


Begreppsmodell gjord i RIGES-projektet. Så här bör det fungerar när en kund söker information på en fastighet.

Vi behöver se över vilka digitala planeringsunderlag som finns, hur de tillhandahålls och göra en sammanställning över det. Som utgångspunkt kan bilden ovan och listan från RIGES med önskade GIS-lager användas.

=> Till mer information om planeringsunderlagLägg till din kommentar
dpbl välkomnar alla kommentarer. Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det är gratis.